Gastenboek

Test, just a test

Stevelom | 07-11-2018

Hello. And Bye.

Jubileumboek PAARDENMARKT WIJCHEN

Hessel | 12-12-2018

Een mooi uitgevoerde en interessante uitgave over de Wijchense paardenmarkt.
Een beeld van dat wat er wás, dát wat er in de tijd weer gíng , en dat wat er vandaag van kwam; een cultuurhistorisch markt. I
n een luchtige toon is de geschiedenis met heel veel oude foto's en gesprekken, geschetst door Guus van Heck e.a.
Een AANRADER en goed(e) koop !!

Paardenmarkt: veel aaien, weinig handjeklap

De Gelderlander 14 oktober 2017 | 22-08-2018

Veel aaien, weinig handjeklap. De paardenmarkt in Wijchen trekt zaterdag veel ouders met kinderen die vertederd bij de kleine pony's staan te kijken. Maar de grote handel is iets van vervlogen tijden, toen Wijchen nog een belangrijke veemarkt had.
De markt is er nu vooral voor de show en voor de gezelligheid. Ook andere aspecten van het vroegere boerenleven worden getoond, zoals oude ambachten, tractoren, stoommachines en volksdansen.

De markt was prachtig ..

De Wegwijs 12-10-2016 | 15-10-2016

Er waren veel bezoekers, veel gezinnen ..maar niet erg veel paarden. Handel beperkt tot aan het begin van het paardenmarktterrein tegenover de apotheek. van een romantische plattelandsverleden getuigden Belgische knollen trokken koetsen, paling gerookt op een wijze die ooit dagelijkse kost was, volksdansers maakten figuren zoals voorheen; we zagen zelfs een huiskamertje van vroeger ... voor de nostalgische ouderen. Kinderen vermaakten zich met paardrijritjes, kleindierenspul, een antieke mallemolen en nog veel meer. ......DE markt was prachtig, alleen weinig paarden.

Paardenmarkt blijft als vanouds

Wijchens Weekjournaal | 18-10-2013

De Wijchense paardenmarkt heeft .. - naast het agrarische karakter- altijd een historisch tintje. ..Het publiek . zoals altijd weer massaal toegestroomd. ..Natuurlijk zijn de paarden de echte publiekstrekker…: voor de dierenliefhebber is er weer een hele hoop te zien en te aaien… er worden . oude ambachten gepresenteerd: de aanwezigen kijken vol verwondering naar de koperslager, het touwvlechten en het vlas braken. Ook de oude tractoren trekken veel bekijks. De marktlui dragen oud-Hollandse kledij, wat het nostalgische gevoel compleet maakt.

Grote drukte bij 31ste Paardenmarkt

Wijchense omroep | 18-10-2013

Er zijn vele bezoekers… hieronder veel kinderen. Er is .. voor hen veel te doen en te zien. Vele dieren .. op bijna aaibare afstand. Handel is er ook …De paarden staan er mooi bij .....Men kan men meedoen met ringsteken of het maken van een rondrit…Op het grasveld aan het begin van de Kasteellaan staan de twee boertjes, als kunstobject, tevreden te kijken.

Paardenweer in Kasteellaan

De Wegwijs | 18-10-2013

Heel veel belangstelling, heel veel paarden en heel mooi weer op de paardenmarkt.

Wijchense paardenmarkt weer gezellig en druk

Uit de pers | 11-12-2012

Wijchen, 14-10-2012 - Paardjes, pony's, ossen, kippen, ganzen, konijnen, geiten, een ezel enz.. De dieren in combinatie met de oude ambachten, oude tractoren en streekprodukten zorgden voor een sfeervolle en druk bezochte paardenmarkt 2012.

Paardenmarkt 2012

Antoon en Mia | 11-12-2012

Heel graag willen wij reageren over de paardenmarkt in Wijchen.
Wat was het weer gezellig"druk" een Dankjewel voor de organisatie.
Zo netjes alles geregeld, wij staan er nu voor het derde jaar, met oude foto's van het gemotoriseerde verkeer in en om Wijchen ooit gereden.
Nogmaals hartelijk dank en tot volgend jaar.

start van de website

Webmaster | 06-12-2012

De website van de paardenmarkt Wijchen is vanaf 1 december 2012 vernieuwd.

Nieuw bericht